Nieuws

'Als die interesse een jaar eerder was geweest, speelde ik niet meer bij Ajax'

'Als die interesse een jaar eerder was geweest, speelde ik niet meer bij Ajax'

20-01-2022 20:56

Edson Álvarez is uitgegroeid tot onmisbare kracht op het middenveld bij Ajax. De Mexicaan stond afgelopen zomer nog in de nadrukkelijke belangstelling van Stade Rennais, maar besloot bij de Amsterdammers te blijven en zijn contract verlengen. De 24-jarige El Machin is blij met zijn keuze.

In gesprek met Voetbal International gaat Álvarez in op de turbulente zomer die hij doormaakte. "Als die interesse een jaar eerder was gekomen, had ik niet meer bij Ajax gespeeld, denk ik", zegt hij over de Franse ploeg die hem wilde kopen. "Zo zie je maar weer hoe bepaalde zaken in het voetbal kunnen lopen. Ik heb hier echt mijn geluk gevonden", tekent het weekblad op.

Dit seizoen is Álvarez niet meer weg te denken uit de basis elf van trainer Erik ten Hag. De 52-voudige international van Mexico verlengde eind oktober zijn contract tot medio 2025. "Ik heb geen idee wat de toekomst over een tijdje gaat brengen, maar voorlopig wil ik nieuwe successen meemaken met Ajax."

De belangrijke krachtmeting met de koploper van de Eredivisie ziet Álvarez positief tegemoet. "Er staat veel op het spel en voor ons telt alleen de winst. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in Eindhoven gaan winnen", besluit de verdedigende middenvelder van de regerend landskampioen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!