Opstellingen

Ajax met Gorter én Van Axel Dongen in de basis tegen Excelsior Maassluis

Ajax met Gorter én Van Axel Dongen in de basis tegen Excelsior Maassluis

20-01-2022 20:45 Laatste update: 23:13

Ajax neemt het in de achtste finale in de strijd om de KNVB Beker tegen Excelsior Maassluis op met Jay Gorter onder de lat. De doelman debuteert namens de hoofdstedelingen in het toernooi.

Erik ten Hag kiest voor het treffen met de amateurs uit Zuid-Holland voor een veredeld - en nog steeds zeer sterk - B-elftal. Van de vaste waardes beginnen alleen Jurriën Timber en Antony in de basis. Youri Regeer begint ook vanaf de eerste minuut. De aanvoerder van Jong Ajax staat op het middenveld opgesteld.

De zeventienjarige Amourricho Van Axel Dongen mag zich voor het eerst in de basis van het vlaggenschip van Ajax laten zien. De jonge aanvaller vierde zondag nog zijn debuut in de met 0-3 gewonnen wedstrijd bij FC Utrecht. Ook Nicolás Tagliafico staat in de basis: de Argentijn wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Serie A-club SSC Napoli.

De opstelling:
Gorter; Rensch, Timber, Schuurs, Tagliafico; Klaassen, Taylor, Regeer; Van Axel Dongen, Danilo, Antony;

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!