Scorende Veerman schiet zwak PSV naar de kwartfinale van de beker

20-01-2022 20:36 Laatste update: 23:22

PSV heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren speelden zwak, maar wisten uiteindelijk wel Keuken Kampioen Divisie-club Telstar met 2-1 te verslaan. Joey Veerman bekroonde zijn eerste basisplaats direct met een doelpunt.

PSV kwam verrassend op achterstand tegen de ploeg van trainer Andries Jonker. Niet voor het eerst dit seizoen tastte doelman Joël Drommel hopeloos mis bij een corner, waarna het een koud kunstje was voor Özgür Aktas om de openingstreffer binnen te koppen. Na ongeveer dertig minuten spelen zorgde Armindo Bruma ervoor dat de achterstand werd weggepoetst. Vlak voor rust waren de Witte Leeuwen opnieuw dicht bij een voorsprong: Gyliano van Velzen leek alleen af te gaan op Drommel, maar stond nipt buitenspel.

Het dapper strijdende Telstar begon vol goede moed aan de tweede helft, waarin het dominanter en beter speelde dan de teleurstellende ploeg van trainer Roger Schmidt. De Duitse coach was duidelijk niet gecharmeerd van het spel van de Eindhovenaren en besloot Bruma en de in de basis debuterende Fodé Fofana naar de kant te halen. Ritsu Doan en Cody Gakpo kwamen als vervangers binnen de lijnen.

Veerman zorgde net na het uur voor opluchting bij PSV. De middenvelder schoot een lage harde voorzet van Phillipp Mwene vanaf een meter of zestien overtuigend binnen en zette de thuisploeg daarmee op een 2-1 voorsprong. Doelman Ronald Koeman jr. van Telstar was kansloos op de inzet van de topaankoop van technisch directeur John de Jong.

Vijf minuten na de goal werd Zahavi ingebracht door Schmidt, die zo voor het eerst sinds 7 november weer speelde in een wedstrijd na een slepende knieblessure. Aan de kant van Telstar maakte Ajax-huurling Giovanni Manson Ribeiro zijn debuut. Drie minuten voor tijd leek de Israëlier het duel eindelijk te beslissen, maar voor een leeg doel wist de spits de bal tegen de paal te krijgen.

Zo won PSV zonder één moment te overtuigen van de Keuken Kampioen Divisie-club en is het geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Zondag staat de topper tegen Ajax op het programma. Eén ding is duidelijk: de Eindhovenaren zullen dan beter voor de dag moeten komen.