Nieuws

Rutte geeft voetbalclubs hoop: 'We willen de evenementensector veilig openen'

Rutte geeft voetbalclubs hoop: 'We willen de evenementensector veilig openen'

20-01-2022 17:46

In het Tweede Kamer-debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft premier Mark Rutte gezegd dat evenementensectoren bij eventuele versoepelingen weer open kunnen. Dat betekent dat het kabinet overweegt om publiek weer toe te staan bij voetbalwedstrijden.

"Natuurlijk willen we dat horeca, cultuur en de evenementensector weer veilig open kunnen en ik snap de onvrede die leeft in allerlei sectoren", stelt de minister-president. "We voelen allemaal de druk uit de samenleving en daar willen we rekening mee houden, maar ik zeg ook meteen dat ik geen garanties kan geven."

De nieuwe variant is minder ziekmakend dan de delta-variant van het virus. "Het beeld dat we nu van omikron hebben, biedt ons hoop, maar ik kan geen beloftes doen", besluit Rutte. Vrijdag staat de volgende persconferentie van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers op de planning, waarin de mogelijke versoepelingen worden bekendgemaakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!