Transfernieuws

Paes staat voor eerste buitenlandse avontuur: overeenstemming met MLS-club

Paes staat voor eerste buitenlandse avontuur: overeenstemming met MLS-club

20-01-2022 17:11 Laatste update: 21-01-2022 12:05

Maarten Paes vervolgt zijn carrière bij FC Dalles, uitkomend in de Major League Soccer. De 23-jarige doelman van FC Utrecht vertrekt op huurbasis naar de ploeg uit de Verenigde Staten.

De Amerikaanse club heeft bij de onderhandelingen een optie tot koop bedongen. Paes wordt tot medio 2022 gehuurd van de Domstedelingen. Nadat in de winterstop duidelijk werd dat Paes niet langer de eerste doelman van trainer René Hake zou zijn.

Via de officiële kanalen reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de transfer. "Maarten wil in deze fase van zijn loopbaan elke week keepen. Nadat deze maand de concurrentiestrijd om een plek onder de lat niet in zijn voordeel werd beslist, heeft hij bij ons aangegeven graag voor deze kans te willen gaan."

Zuidam is blij dat het via de huurdeal een (tijdelijke) oplossing heeft gevonden, die alle kampen tevreden stelt. "Wij hebben begrip voor dat uitgangspunt en zijn met FC Dallas tot een oplossing gekomen die bij alle betrokken partijen tot tevredenheid stemt. We bedanken Maarten voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem succes toe in de Verenigde Staten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!