Nieuws

Heracles-besluit wordt teruggedraaid: Vloet niet langer welkom bij eerste elftal

Heracles-besluit wordt teruggedraaid: Vloet niet langer welkom bij eerste elftal

20-01-2022 16:11 Laatste update: 21-01-2022 11:59

Rai Vloet is door Heracles Almelo uit de wedstrijdselectie gezet, zo maakt de club donderdag bekend. De veelbesproken middenvelder was in de nacht van 13 op 14 november betrokken bij een dodelijk ongeval op de A4, waarbij een jongetje van vier om het leven kwam.

Onder diverse supportersgroeperingen van de Almeloërs heerste er onvrede over het besluit om Vloet weer in de gelederen te sluiten. Zij eisten dat de 26-jarige aanvallende middenvelder uit de selectie verwijderd werd. Na overleg met de fans heeft het bestuur van Heracles besloten het verzoek van hen te honoreren en is Vloet niet langer onderdeel van het eerste elftal.

Begin dit jaar maakte Heracles bekend dat Vloet weer was aangesloten bij het eerste elftal de club. Hij kwam zaterdag na ruim een uur binnen de lijnen in de wedstrijd tegen NEC. Trainer Frank Wormuth gaf in een eerder stadium nog aan de middenvelder opnieuw de kans bij Heracles te willen geven. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar zijn betrokkenheid bij het noodlottige ongeval moet nog worden gestart.

Technisch directeur Tim Gilissen geeft uitleg via de officiële kanalen. "Alle betrokkenen zijn gebaat bij rust, gezien alle commotie van afgelopen week. Sinds het noodlottige ongeval staan de rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer bij ons voorop. De emotionele betrokkenheid van de supporters, de sponsoren en de club is enorm. Ieder van ons hoopt dat de rust terugkeert."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!