Nieuws

Vrije trap Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor 'beste CL-vrije trap'

Vrije trap Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor 'beste CL-vrije trap'

20-01-2022 14:33

Alweer twee jaar geleden schoot Lasse Schöne een vrije trap tegen de touwen tegen Real Madrid. Nu is deze vrije trap opgenomen door de UEFA als kandidaat voor de Greatest Free-Kick in UCL History.

Mensen die stemmen kunnen een reis naar de Champions League-finale van 2022 winnen. De goal van Schöne, die in Bernabéu de 1-4 voor zijn rekening nam in het legendarische Champions League-treffen tegen De Koninklijke, neemt het onder andere op tegen vrije trappen van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in andere edities van het miljardenbal.

Destijds was de goal van Schöne het begin van een sterk Europees seizoen van Ajax. De Amsterdammers stroomden door tot de laatste vier in Europa na te hebben afgerekend met Real Madrid en Juventus. In de halve finale moest Ajax het achter afleggen tegen Tottenham Hotspur, na een onwaarschijnlijke comeback van de Noord-Londenaren. Lucas Moura werd de plaag van Ajax en scoorde een hattrick.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!