Nieuws

'Megaproject Newcastle United toont interesse in Bakker'

'Megaproject Newcastle United toont interesse in Bakker'

20-01-2022 10:54

Newcastle United wil serieuze stappen zetten om Mitchel Bakker vast te leggen. De 21-jarige verdediger staat momenteel onder contract bij Bayer Leverkusen.

Dat meldt de Daily Mail. The Magpies zijn op zoek naar een lange, sterke verdediger en volgens hen past Bakker bij het profiel.

Door de nieuwe, Saoedi-Arabische eigenaren van Newcastle is er aan geld geen gebrek. Afgelopen zomer verliet Bakker Paris Saint-Germain voor Bayer Leverkusen voor ongeveer acht miljoen euro. Zijn huidige contract loopt door tot 2025.

Bakker maakte zijn debuut in het profvoetbal in de jeugd van Ajax en verliet in 2019 Amsterdam voor Parijs. De sterke verdediger kreeg veel speeltijd van Thomas Tuchel, maar belandde op een zijspoor bij Mauricio Pochettino. Vervolgens vertrok hij naar Duitsland. Bakker speelde dit seizoen tot nu toe vijftien wedstrijden voor Leverkusen, waarin hij goed was voor één doelpunt en drie assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!