Nieuws

'Het gaat eindelijk gebeuren: Feyenoord heeft een concreet bod van investeerders'

'Het gaat eindelijk gebeuren: Feyenoord heeft een concreet bod van investeerders'

20-01-2022 09:23

Feyenoord nadert een akkoord met een groep investeerders. Vier potentiële geldschieters hebben de Stadionclub een brief gestuurd, met daarin een aanbod om de aandelen over te nemen voor veertig miljoen euro, plus een lening van vijftien miljoen euro. 

Voor het eerst in twee jaar ligt daarmee een concreet voorstel op tafel, meldt sportmarketeer Chris Woerts bij VI Vandaag. "Het ligt zwart op wit op tafel", maakt hij duidelijk. "Het wordt nu beoordeeld door Lazard, het financiële bureau dat Feyenoord heeft ingehuurd om het te beoordelen." Woerts denkt dat Feyenoord het aanbod zal accepteren. "Voor Feyenoord is iedere euro er één. Dan kunnen ze in elk geval iets doen op de transfermarkt."

"Ze moeten natuurlijk ook nog mensen afkopen, de Vrienden van Feyenoord moeten afgekocht worden", gaat hij verder. "Maar eindelijk, we zijn nu twee jaar verder, is er een concreet bod." Eén grote investeerder, die voor vijftig miljoen euro wilde instappen, is afgehaakt, weet Woerts. "Hij is afgehaakt, omdat hij per se wilde dat Feyenoord City niet door zou gaan. Dat vond Feyenoord te gortig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!