Groningen verzuimt overwicht uit te drukken in de score: NEC bekert verder

19-01-2022 20:38

NEC heeft ten koste van FC Groningen de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. De Nijmegenaren boekten een zwaarbevochten zege op de Groningers, die vooral in de eerste helft een overwicht hadden: 1-2.

Groningen kwam prima voor de dag in eigen stadion, maar bleek opnieuw bijzonder veel moeite te hebben om te scoren. Bovendien kwam NEC al snel op voorsprong via Calvin Verdonk, die fraai raak schoot uit een voorzet van Javier Vet. De Trots van het Noorden ging in het vervolg op zoek naar de gelijkmaker, dook ook gevaarlijk op in het strafschopgebied van de Nijmegenaren, maar verzuimde de trekker over te halen.

NEC leek zodoende met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar op slag van rust kreeg Groningen dan toch loon naar werken. Paulos Abraham speelde Michael de Leeuw in en eindelijk viel het kwartje de goede kant op: 1-1.

Groningen kon met een goed gevoel aan de thee, maar de tweede helft was amper onderweg of NEC kwam weer op voorsprong. Mikkel Duelund schoof de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel. Wéér moest de ploeg van coach Danny Buijs in de achtervolging, maar een tweede gelijkmaker bleek te veel gevraagd. NEC-keeper Danny Vukovic werd ook tijdens het slotoffensief niet meer in verlegenheid gebracht.