Transfernieuws

'Handvol clubs uit Eredivisie-(sub)top wil ex-Feyenoorder Kongolo huren'

'Handvol clubs uit Eredivisie-(sub)top wil ex-Feyenoorder Kongolo huren'

19-01-2022 20:25

Terence Kongolo speelt in de tweede seizoenshelft vermoedelijk in de Eredivisie. Een handvol clubs wil de voormalig Feyenoord-verdediger huren van Fulham, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant betreft het 'Nederlandse (sub)top-clubs' die een lijntje hebben uitgegooid naar Kongolo. De viervoudig international van Oranje mag vertrekken bij Fulham, waar hij dit seizoen nog geen minuut in actie kwam.

De carrière van de 27-jarige Kongolo is behoorlijk in het slop geraakt. Hij brak tien jaar geleden door bij Feyenoord, waarna hij uitgroeide tot international en met Oranje naar het WK 2014 ging. De linkspoot verdiende een transfer naar AS Monaco, dat vijftien miljoen euro betaalde. Een jaar later trok hij voor een bedrag van twintig miljoen naar Huddersfield Town. 

Een succes werd dat niet en uiteindelijk maakte Kongolo de overstap naar Fulham. Ook in Londen speelden blessures hem echter parten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!