Opinie

Kraay junior: 'Samen met Memphis beste statistieken, rest maakt geen reet uit'

Kraay junior: 'Samen met Memphis beste statistieken, rest maakt geen reet uit'

09-10-2021 09:16

Justin Bijlow en Davy Klaassen waren de lichtpuntjes bij Oranje vrijdagavond, zo stelt Hans Kraay jr. De ESPN-analist is vol lof over de Ajax-middenvelder, die niet voor het eerst voor de eerste (en enige) treffer in een duel zorgde.

"Hij maakt gewoon in Noorwegen de 1-1, en dat is misschien wel de allerbelangrijkste goal van de hele kwalificatiereeks", stelt Kraay jr. bij ESPN. "Thuis tegen Turkije maakt hij niet de 6-1 of 5-1, maar de 1-0. En nu maakt hij hier de 0-1. Wat een heerlijke jongen is dat. En hij maakt niet de makkelijkste goals. De bal viel iets achter hem, waardoor hij even moest inhouden en teruglopen. Dit doet hij technisch zo perfect."

"Geluk is geen toeval", doelt Kraay jr. op de volgende openingstreffer van Klaassen. "Ik kan het niet verklaren. Het enige wat ik kan verklaren is dat hij heel kil, koud en technisch voor de goal is. We zien bij hem steeds meer technische hoogstandjes. Dat zijn geen dubbele scharen of gekke bewegingen, maar het gaat om zijn functionele techniek. Iedereen wil een Davy Klaassen in zijn ploeg."

Kraay jr. geeft bondscoach Louis van Gaal vast wat tips mee voor het duel met Gibraltar. "Om te beginnen zal Van Gaal wel zeggen: de eerste die ik opstel is Klaassen, en de tweede is Wijnaldum. Zij hebben samen met Memphis de beste statistieken, dus die stel je gewoon op. En de rest maakt geen reet uit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!