Gehavend PSV mist zestal in bekerduel met Telstar: 'Zijn heel belangrijke spelers'

Gehavend PSV mist zestal in bekerduel met Telstar: 'Zijn heel belangrijke spelers'

19 januari - 15:27
KNVB beker 0 Reacties

PSV moet het in de KNVB Beker tegen Telstar zonder een groot aantal namen doen. Roger Schmidt bekijkt de situatie desondanks positief en weigert de Keuken Kampioen Divisie-opponent te onderschatten.

"We missen heel belangrijke spelers", aldus Schmidt op de persconferentie van woensdag, doelend op Noni Madueke, André Ramalho, Carlos Vinícius, Ryan Thomas (allen geblesseerd), Ibrahim Sangaré (Afrika Cup) en Eran Zahavi, die mogelijk aansluit, maar niet wedstrijdfit is. Door het ontbreken van twee centrumspitsen, lonkt opnieuw een kans voor Maximiliano Romero. "Zijn verhaal is mooi", stelt Schmidt. 

"Vier jaar is hij nu hier en we zijn heel blij dat hij nu fit is. Je ziet ook dat hij goedgemutst is. Hij is blij om deel uit te maken van het team en zijn zelfvertrouwen is groeiende", vertelt de Duitse oefenmeester, die de kwaliteiten van de Argentijn ziet. "Je ziet dat hij een goede targetman is. Sterk aan de bal, maar ook goed in zijn loopacties. En hij levert veel werk in de recuperatie van het balbezit. Maxi is niet vies van het maken van vuile meters. Hij moet nu nog wedstrijdritme genereren, maar ik zie veel potentie in hem."

Schmidt waakt voor onderschatting, al is het mogelijk dat hij een aantal wijzigingen doorvoert. "Gisteren heb ik met St. Pauli tegen Borussia Dortmund weer een perfect voorbeeld gezien hoe het in bekervoetbal kan gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie