KNVB roept kabinet op stadions te openen: 'De rek is er helemaal uit'

KNVB roept kabinet op stadions te openen: 'De rek is er helemaal uit'

19 januari - 14:56
Eredivisie 0 Reacties

De KNVB heeft het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) woensdag opgeroepen om zo snel mogelijk publiek toe te laten in voetbalstadions. Volgens de bond is dit noodzakelijk, omdat de situatie voor de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs uitzichtloos wordt.

In totaal hebben Nederlandse clubs over het seizoen 2019/2020 219 miljoen euro omzetverlies geleden, waarvan 155 miljoen direct is terug te leiden naar de coronacrisis, heeft de KNVB berekend. "Voetballen in lege stadions heeft de Nederlandse clubs inmiddels vele miljoenen euro's gekost", zijn de woorden van Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB.

"Dat blijkt uit de financiële cijfers over het seizoen 2020/2021. Clubs hebben kostenbesparingen doorgevoerd, er zijn loonoffers gebracht en de schulden nemen toe. De rek is er inmiddels helemaal uit", klinkt het. "Daarom roepen we het OMT en het kabinet op om serieus te kijken naar het openen van stadions, uiteraard op een veilige en verantwoorde manier, en zo perspectief te bieden aan de clubs en supporters."

Het kabinet voerde afgelopen vrijdag een aantal versoepelingen door, maar de richtlijnen binnen het profvoetbal bleven zoals ze waren. Volgende week dinsdag staat een nieuwe persconferentie gepland. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie