Nieuws

Ajax-problemen dienen zich aan: Wie zitten allemaal in de Raad van Commissarissen?

Ajax-problemen dienen zich aan: Wie zitten allemaal in de Raad van Commissarissen?

19 september - 18:08 Laatste update: 18:09

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft met het aanstellen van Jan van Halst als algemeen directeur in afwachting van de in maart beginnende Alex Kroes een tijdelijk probleem opgelost, maar het volgende euvel dient zich alweer aan. Technisch directeur Sven Mislintat zoekt volgens Voetbal International steun om trainer Maurice Steijn te ontslaan én wijst met de vinger naar de RvC omtrent het selectiebeleid. Wie zijn eigenlijk precies de leden van deze raad? VoetbalNieuws vertelt het je.

Pier Eringa (voorzitter, 1961)

Eringa kende een lange carrière buiten de voetbalwereld en schopte het tot korpschef bij de politie. Even later werd de Nederlander president-directeur van ProRail. Daarna was Eringa CEO bij Transdev en interim bestuurder bij het Reinier Haga ziekenhuis. Eringa trad in januari van dit jaar ook in als Voorzitter van de Raad van Bestuur van Gelre ziekenhuizen. 

Annette Mosman (1967)

Annette Mosman is onder meer werkzaam geweest voor KPMG Accountants, bij KPMG Consulting (later Atos Consulting) en bij Generali Nederland. Naast haar werk als lid van de raad is zij ook werkzaam als bestuurslid van het NOCNSF, lid van de RvT van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, bestuurslid stichting TBI en lid van de RvT van Netspar.

Cees van Oevelen (1971)

Cees van Oevelen voetbalde in zijn jeugd bij de amateurs van Ajax en raakte door de jaren heen steeds meer verbonden met de club. Van Oevelen voerde meerdere vrijwillige bestuursfuncties uit bij Ajax, waaronder bij de Ajax Foundation. Voordat Van Oevelen tot de rvc toetrad, maakte hij deel uit van de Bestuursraad.

Georgette Schlick (1971)

Georgette Schlick is CEO van de Nederlandse en Belgische tak van Fremantle. In het verleden stond Schlick aan het roer bij Dutchview (nu NEP) en SBS Nederland (nu Talpa Network). 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s