Nieuws

Xavi wil duidelijkheid van Dembélé: Hij heeft twee keuzes

Xavi wil duidelijkheid van Dembélé: "Hij heeft twee keuzes"

19-01-2022 14:30 Laatste update: 14:59

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández wil snel stappen zetten om Ousmane Dembélé te behouden. Als de Franse aanvaller niet snel bijtekent, wordt er gekeken naar een eventueel vertrek.

"Wat ik kan zeggen is dat we ons in een complexe en moeilijke situatie bevinden", zegt Xavi op een persconferentie. "De club heeft besloten dat als hij niet verlengt, we een beslissing met hem moeten nemen." Inmiddels zijn technisch directeur Mateu Alemany en het kamp-Dembélé al maanden in onderhandeling.

Dat Barça en Dembélé er nog steeds niet uit zijn, ligt volgens Xavi niet aan de club. "Ik ben heel eerlijk tegen hem geweest. Het is geen gemakkelijke situatie, maar er moet een beslissing worden genomen." Xavi gaat Dembélé niet straffen. "Hij bepaalt, maar het is voor mij geen optie om hem op de tribune te zetten."

Het is niet voor het eerst dat Dembélé Barcelona hoofdpijn bezorgt. De Fransman zou een gameverslaving achter de rug hebben, at slecht, kwam vaak te laat en kampte om de haverklap met blessures.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!