Transfernieuws

Sparta hoopt op Strootman: 'Het is aan Kevin wanneer hij besluit thuis te komen'

Sparta hoopt op Strootman: 'Het is aan Kevin wanneer hij besluit thuis te komen'

07-06-2023 23:42 Laatste update: 23:59

Sparta Rotterdam hoopt komende zomer Kevin Strootman terug te halen naar Het Kasteel. De 33-jarige middenvelder is afkomstig uit de Rotterdamse jeugdopleiding en zou wel oren hebben naar een terugkeer in de Eredivisie.

Sparta draait een uitstekend seizoen en staat zelfs in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Komend seizoen willen de Kasteelheren graag doorpakken en daar hoort de terugkeer van de transfervrije Strootman zeker bij. "Voor de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we een gesprek met hem gehad",vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp bij RTV Rijnmond.

"Dat was een heel goed gesprek. We hebben het plan gepresenteerd, hoe we hem zien als speler en ook kijkend naar de toekomst. Het is aan Kevin wanneer hij besluit om thuis te komen. Wat ons betreft het liefst eergisteren, maar we moeten daar geduld mee hebben", vertelt de td van Sparta. "Als wij Kevin kunnen toevoegen aan onze selectie, gaan we dat zeker doen"

Sparta gaat met Aaron Meijers en Adil Auassar afscheid nemen van twee routiniers en dus kunnen de Rotterdammers de ervaring van Strootman goed gebruiken. De middenvelder promoveerde onlangs met Genoa naar de Serie A en kan ook kiezen voor een langer verblijf bij zijn huidige club. Strootman brak bij Sparta door in het betaalde voetbal en verdiende in 2011 een transfer naar FC Utrecht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!