Opinie

'Laten we eerlijk zijn, dit optreden leek van de meeste spelers nergens op'

'Laten we eerlijk zijn, dit optreden leek van de meeste spelers nergens op'

09-10-2021 09:07

Johnny Rep is zich 'rot geschrokken' van het spel van het Nederlands elftal tegen Letland vrijdagavond. De voormalig Oranje-international zag een ongeïnspireerd elftal, dat van geluk mocht spreken dat het met een 0-1 overwinning weer vertrok uit Letland.

Vooral het verschil tussen de 6-1 overwinning op Turkije en de 0-1 tegen Letland vindt Rep schrijnend groot. "Daarom begrijp ik niet hoe het nu zo slecht kon zijn. Laten we eerlijk zijn, dit optreden leek van de meeste spelers nergens op", zo laat hij weten in De Telegraaf. "Dat zullen ze zelf toch ook wel vinden? Ja, er is gewonnen maar het was echt ondermaats. Je moet wel kritisch durven blijven. Dit zijn jongens die allemaal bij grote clubs spelen en veel meer kunnen dan ze tegen Letland hebben laten zien."

Even twijfelde Rep, die cijfers geeft voor de krant, om Louis van Gaal een onvoldoende te geven. "Maar goed, hij heeft gewonnen met het team dus dan krijgt Louis een zes van mij. Maar dan ben ik echt schappelijk. Dit Nederlands elftal moet tegen een ploeg als Letland beter voetballen. Hij is als coach verantwoordelijk."

Rep zag één grote uitblinker tegen Letland. "Bijlow krijgt heel terecht het hoogste cijfer. Hij verdient een dikke voldoende want hij staat er alsof hij al jaren keeper is van het Nederlands elftal. Hij komt in werkelijkheid pas net kijken in de nationale ploeg, maar elk optreden wekt vertrouwen. Hij moet absoluut voor lange tijd blijven staan. Hij is rustig, zijn reacties zijn fantastisch en hij heeft een voortreffelijk inzicht. In de slotfase redt hij Nederland gewoon met een superieure reactie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie