Nieuws

MLS en FC Barcelona reageren op besluit van Messi: 'We kijken ernaar uit'

MLS en FC Barcelona reageren op besluit van Messi: 'We kijken ernaar uit'

07-06-2023 22:59

De Major League Soccer heeft Lionel Messi welkom geheten na zijn besluit om te verkassen naar Inter Miami. De Amerikaanse bond kijkt uit naar de komst van de Argentijn, die af zag van een terugkeer bij FC Barcelona.

Messi is deze zomer transfervrij na twee jaar actief te zijn geweest bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse vedette zal zijn loopbaan vervolgen bij Inter Miami, dat actief is in de MLS. 'We zijn blij dat Lionel Messi heeft aangegeven dat hij van plan is om deze zomer bij Inter Miami en in de Major League Soccer te komen. Hoewel er nog gewerkt moet worden aan een formele overeenkomst, kijken we ernaar uit om een van de grootste voetballers aller tijden in onze competitie te verwelkomen', klinkt het statement van de bond.

Ook Barcelona laat van zich horen na de keuze van Messi om te vertrekken naar de Verenigde Staten. 'Op maandag 5 juni informeerde Jorge Messi, de vader en vertegenwoordiger van de speler, clubvoorzitter Joan Laporta over de beslissing van de speler om zich bij Inter Miami aan te sluiten, ondanks een voorstel van Barça.', klinkt het. 'President Laporta begreep en respecteerde Messi's beslissing om te willen strijden in een competitie met minder eisen, verder weg van de schijnwerpers en de druk waaraan hij de afgelopen jaren is blootgesteld

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!