Nieuws

Messi legt keuze uit: 'Ik wilde Europa verlaten en uit de schijnwerpers stappen'

Messi legt keuze uit: 'Ik wilde Europa verlaten en uit de schijnwerpers stappen'

07-06-2023 21:33 Laatste update: 21:43

Lionel Messi heefdt tekst en uitleg gegeven over de keuze om te verkassen naar Inter Miami. Volgens de Argentijnse vedette had de beslissing niks met geld te maken en wilde hij dolgraag terugkeren bij FC Barcelona.

Messi had na zijn transfervrije vertrek bij Paris Saint-Germain maar al te graag teruggekeerd bij Barcelona. "Ik wilde heel graag, ik was erg enthousiast om terug te kunnen keren, maar na te hebben meegemaakt wat ik heb meegemaakt en het afscheid dat ik had, wilde ik niet weer in dezelfde situatie terechtkomen", reageert Messi tegenover Mundo Deportivo op zijn keuze voor Inter Miami.

De financiële problemen bij Barça hebben ook een rol gespeeld in zijn beslissing. "Ik heb gehoord dat ze spelers moesten verkopen of spelerssalarissen moesten verlagen en dat wilde ik niet", aldus de Argentijn. "Bovendien: toen ik vertrok, had La Liga ook gezegd dat alles in orde was. Maar uiteindelijk kon ik toch niet ingeschreven worden. Ik wilde nu dus mijn eigen beslissing nemen en daarom heb ik niet voor Barcelona gekozen."

"Ik heb in ieder geval geen keuze gemaakt voor het geld. Als dat zo zou zijn, was ik wel naar Saudi-Arabië gegaan. Ik heb de beslissing genomen dat ik naar Miami ga. Ik wilde Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken", besluit Messi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!