Reactie

Álvarez treft 'bijzondere vriend' tegen PSV: 'We zagen elkaar al geregeld'

Álvarez treft 'bijzondere vriend' tegen PSV: 'We zagen elkaar al geregeld'

19-01-2022 12:50 Laatste update: 12:52

Edson Álvarez kijkt uit naar het weerzien met Érick Gutiérrez. De twee Mexicanen spelen komend weekend tegen elkaar in de kraker PSV-Ajax, waarin de koppositie op het spel staat.

Álvarez en Gutiérrez kennen elkaar van jongs af aan. "Hij is een heel fijn persoon, een bijzondere vriend. Toen we nog jong waren, zagen we elkaar al geregeld. We zijn opgegroeid in dezelfde omgeving en het is bijzonder dat we allebei in Nederland zijn beland."

Voor Álvarez zal dit echter geen invloed hebben op de wedstrijd. "We willen allebei winnen en zullen het beste van ons spel willen laten zien. Guti is sterk in de duels, ik ben dat ook, dus dat wordt een interessante combinatie."

De twee Mexicanen hadden het beiden niet makkelijk in hun eerste jaar in de Eredivisie. Álvarez beaamt dit. "We hebben allebei ook tegenslagen moeten overwinnen. Ik ben blij voor hem dat Guti nu weer veel speelt en hij verdient dat ook."

PSV en Ajax staan aanstaande zondag tegenover elkaar in het Philips Stadion. De aftrap is om 14.30 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!