Exclusive

American Dream voor Messi: deze spelers gingen hem voor bij Inter Miami

American Dream voor Messi: deze spelers gingen hem voor bij Inter Miami

09-06-2023 22:40 Laatste update: 21:18

Lionel Messi heeft de knoop over zijn volgende club doorgehakt. De Argentijnse superster gaat volgend jaar voor Inter Miami spelen, de Amerikaanse club waar David Beckham het beleid bepaalt. Welke (top)spelers gingen hem voor? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Gonzalo Higuaín

Messi zou betreffende zijn keuze voor Inter Miami ongetwijfeld navraag hebben gedaan bij een goede bekende, Gonzalo Higuaín. Messi's landgenoot tekende in 2020 een contract bij de club in het zwartroze en speelde er tot zijn voetbalpensioen in 2022. In 68 duels in de MLS kwam Higuaín 29 keer tot scoren. Beide heren speelden samen in de WK-finale van 2014, die destijds met 1-0 verloren ging tegen Duitsland.

Blaise Matuidi

Een andere grote naam die meteen naar boven komt drijven als men aan Inter Miami denkt, is die van Blaise Matuidi. De Franse middenvelder werd in de zomer van 2018 wereldkampioen met het nationale elftal en verkaste in dezelfde periode als Higuaín naar het uiterste puntje van Florida. De club nam hem destijds transfervrij over van Juventus. Hij speelde er ook twee seizoenen en sloot er in december 2022 zijn actieve carrière af.


Gonzalo Higuaín, Blaise Matuidi en Nick Marsman in het shirt van Inter Miami.

Nick Marsman

Nick Marsman krijgt in de herfst van zijn loopbaan nog de kans om met één van de grootse voetballers aller tijden te spelen. De 32-jarige doelman vertrok in de zomer van 2021 van Feyenoord naar de club van Beckham en staat er momenteel nog steeds onder contract. Hij keepte tot dusver 30 wedstrijden in het eerste elftal, maar werd begin vorig seizoen overgeheveld naar het beloftenelftal. Zijn contract bij Inter loopt nog tot het einde van het jaar.

Andere oud-spelers van Inter Miami die wellicht een belletje bij je doen rinkelen zijn Kieran Gibbs, Ryan Shawcross en Kelvin Leerdam, de voormalige vleugelverdediger van Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!