Nieuws

'Vitesse-toptalent kiest voor stap naar Bundesliga, Feyenoord vist achter het net'

'Vitesse-toptalent kiest voor stap naar Bundesliga, Feyenoord vist achter het net'

07-06-2023 14:30
1

Dit moet pijn doen bij Vitesse: Jesaja Mustapha verlaat komende zomer de club. De zestienjarige spits die in de jeugdopleiding van de Arnhemmers te boek staat als een toptalent, verkiest FSV Mainz 05 boven andere clubs waaronder Feyenoord, meldt De Telegraaf.

Mustapha speelt in de O16 van Vitesse en kwam liefst 23 keer tot scoren in alle competities. Ondanks zijn geweldige statistieken boden de Arnhemmers hem nog geen profcontract aan, waar ze zichzelf nu voor achter de oren zullen krabben. Musthapha staat op het punt om zich aan Mainz te verbinden. Vitesse moet het doen met een opleidingsvergoeding van 200.000 euro.

Mustapha, de zoon van oud prof Riga Musthapha die in het verleden uitkwam voor onder andere Vitesse, Sparta, Levante en Bolton Wanderers, genoot nog meer interesse. Volgens de ochtendkrant waren ook Feyenoord en Villarreal CF in de race om de handtekening van de spits die ook in de O16 van Oranje uitkomt. Mainz kwam uiteindelijk met het beste verhaal. Er zou hem een duidelijk perspectief zijn geboden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!