Transfernieuws

Update: 'Dortmund en Ajax deze week om de tafel over transfer Álvarez'

Update: 'Dortmund en Ajax deze week om de tafel over transfer Álvarez'

07-06-2023 17:37 Laatste update: 17:38

Edson Álvarez vertrekt komende zomer naar alle waarschijnlijkheid naar Borussia Dortmund. De Mexicaanse middenvelder van Ajax zou al een persoonlijk akkoord met de Duitsers hebben bereikt, zo meldt BILD. Bovendien lijkt de te betalen transfersom ook duidelijk.

Dortmund wil echter pas zaken doen wanneer het Jude Bellingham heeft verkocht aan Real Madrid. Álvarez ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff Arena, waardoor de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen ongeveer 35 miljoen euro moet overmaken.

Dat is flink minder dan het bedrag dat Chelsea vorige zomer rond deze tijd voor hem wilde neerleggen. Toen zou het gaan om zo'n 55 miljoen euro. Ajax boekt met de transfer van Álvarez desondanks een enorme winst. De 25-jarige controleur werd in 2019 namelijk voor 15 miljoen overgenomen van Club América.

De enige slag die BILD nog om de arm houdt, heeft dus met het vertrek van Bellingham te maken. Álvarez lijkt niet zijn eerste vervanger te worden, omdat de geelzwarten nog 'een strateeg op het middenveld' zoeken.

Update: Borussia Dortmund maakte woensdagmiddag bekend dat Jude Bellingham voor een bedrag van 103 miljoen euro naar Real Madrid zal vertrekken. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat BVB de onderhandelingen met Ajax over de transfer van Edson Álvarez deze week voort zal zetten. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de transfer van de Mexicaanse controleur naar Dortmund definitief wordt afgerond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!