Nieuws

Ex-Ajacied Bergdølmo: 'Voetbalfilosofie Knutsen past heel goed in Amsterdam'

Ex-Ajacied Bergdølmo: 'Voetbalfilosofie Knutsen past heel goed in Amsterdam'

06-06-2023 23:52

André Bergdølmo denkt dat Kjetil Knutsen goed bij Ajax zou passen. De Noorse ex-verdediger van de Amsterdammers verwacht echter niet dat zijn landgenoot alleen naar Nederland wil komen.

Bergdølmo weet dat Knutsen van de Hollandse School houdt. "Hij speelt graag 4-3-3, zoals Ajax in de hoogtijdagen deed", aldus de Noorse verdediger, die tussen 2000 en 2004 negentig wedstrijden voor de Amsterdammers speelde, in gesprek met ESPN. Volgens diverse media in Nederland én Noorwegen heeft Knutsen de beste papieren om de taken van John Heitinga over te gaan nemen in Amsterdam. 

De Noorse succescoach van FK Bodø/Glimt komt volgens zijn landgenoot niet alleen naar Amsterdam. "Niemand kan zo'n klus alleen aan", vertelt Bergdølmo. "Hij heeft een fantastisch team om zich heen verzameld, met goede assistenten en een uitstekende mental coach. Zijn voetbalfilosofie past heel goed in Amsterdam."

Bergdølmo sluit niet uit dat hij zelf ook aan de staf toegevoegd wordt. "Dat zou kunnen. Ik zou mijn voetbalfilosofie, een mix tussen Ajax, Barcelona en Rosenborg graag een keer in België of Nederland laten zien. Bij Ajax zou natuurlijk fantastisch zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!