Nieuws

Pastoor trots op Almere City: 'Gaan de komende vier dagen de messen slijpen'

Pastoor trots op Almere City: 'Gaan de komende vier dagen de messen slijpen'

06-06-2023 23:34

Alex Pastoor is enorm trots op zijn ploeg na de 2-0 overwinning op FC Emmen. De succestrainer van Almere City benadrukt wel dat zijn ploeg er nog lang niet is.

"Ik heb er geweldig van genoten", reageert een tevreden Pastoor tegenover ESPN. "Ik vind dat ze met verstand hebben gespeeld hebben, maar ook met een leeuwenhart. Van zulke teams ben ik echt heel graag trainer. Daar ben ik erg trots op."

De trainer van Almere City zag dat zijn ploeg dominant was in de openingsfase. "We hadden gezegd: we gaan volle bak", aldus Pastoor. "Ik vind het wel belangrijk dat ze controle over de wedstrijd zouden krijgen. En dat hadden we. Het was ook dominant, met en tegen de bal, dus wat wil je haast nog meer? Ja goals. Maar de manier waarop we wilden voetballen, dat kwam goed uit. En daar zijn we met zijn allen erg over te spreken."

Almere City speelt komende zondag de return op bezoek bij FC Emmen. Dan kan de ploeg van Pastoor voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveren naar de Eredivisie. "Ik heb heel veel vertrouwen in de mensen met wie we werken en dat ze doen wat er gevraagd wordt, maar ik ga ervan uit dat Emmen de messen zal slijpen. En in deze vier dagen gaan wij ook even de messen slijpen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!