Degradatie dreigt voor Emmen: Almere City wint met 2-0 en ruikt Eredivisie-voetbal

06-06-2023 21:56 Laatste update: 22:03

Almere City heeft met 2-0 gewonnen van FC Emmen in de eerste finale van de play-offs om een Eredivisie-ticket. Het team uit Flevoland was te sterk en reist als de absolute favoriet af naar Emmen op zondag voor de return.

De gastheer begon fanatiek aan de wedstrijd. Almere City zette FC Emmen meermaals onder druk en kwam ontzettend dichtbij een doelpunt uit een corner. Emmen-verdediger Lorenzo Burnet stond gelukkig op de juiste plek en haalde de bal op de lijn weg. Het Yanmar Stadion werd getrakteerd in de beginfase en zag Almere meermaals kansrijk worden. Tot een doelpunt kwam het nog niet, waardoor de tegenstander uit de Eredivisie weer grip op de wedstrijd wist te krijgen. Emmen kwam twee keer in de buurt van een doelpunt dankzij Ole Romeny, maar zijn schoten werden gekeerd. De ruststand was 0-0 in Almere.

Na rust werden beide ploegen niet bepaald gevaarlijk en leek het op een 0-0 af te stevenen. Vanaf de 55ste minuut kwam er meer leven in de brouwerij. Emmen kwam met een mooie aanval bij het doel van Almere, maar Richairo Zivkovic werd op indrukwekkende wijze afgestopt door de Almere-verdediging. Het ongeluk van Zivkovic houdt daar nog niet op. In de 65ste minuut maakt de spits een typische aanvaller-overtreding op Rajiv van La Parra, die daarmee een penalty versierde voor Almere. Lance Duijvestijn schoot deze zuiver binnen en bracht Almere op een 1-0 voorsprong.

Emmen probeerde gelijk terug te knokken en kwam direct na de openingstreffer in de buurt van een gelijkmaker. Almere City-doelman Nordin Bakker moest twee moeilijke reddingen verrichten op pogingen van Romeny en Ahmed El Messaoudi en deed dit voortreffelijk, waardoor Almere op voorsprong bleef. In de slotfase was het nogmaals Duijvestijn die Emmen pijn wist te doen. Uit een goede voorzet van Pascu was de spits het eindstation en wist hij de 2-0 te scoren voor Almere. In de absolute slotfase was Mike te Wierik nog gevaarlijk, maar zijn schot werd gekeerd door de subliem keepende Bakker.