Breaking news

Officieel: Ballon d'Or-winnaar Benzema vertrekt van Real naar het Midden-Oosten

Officieel: Ballon d'Or-winnaar Benzema vertrekt van Real naar het Midden-Oosten

06-06-2023 20:16 Laatste update: 21:59

Karim Benzema heeft de overstap van Real Madrid naar Al-Ittihad gemaakt. De Franse spits tekent naar verluidt voor twee seizoen bij de Saudi-Arabische club, waar hij 200 miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Benzema nam afgelopen weekend afscheid bij Real Madrid. De Franse spits scoorde een strafschop tegen Athletic Bilbao (1-1) en werd na de wedstrijd door zijn teamgenoten gehuldigd. Geruchten over een vertrek hingen voor een langere tijd in de lucht, maar werden bevestigd toen Real zijn vertrek aankondigde via de clubkanalen. Nu wordt bevestigd dat zijn volgende bestemming de Saudi-Arabische kampioen Al-Ittihad gaat zijn. Het Madrileense clubicoon heeft zijn handtekening onder een megacontract ter waarde van tweehonderd miljoen euro gezet.

Real Madrid nam Benzema in 2009 over van Olympique Lyon en heeft sindsdien veertien seizoenen gedeeld met de Franse superster, die op dinsdag afscheid nam van De Koninklijke. Eerder dit jaar vertrok ook Cristiano Ronaldo naar de zandbak. De Portugese superster versterkte Al-Nassr, de grote rivaal van Benzema's nieuwe club. Ook Lionel Messi wordt in verband gebracht met een move naar de Saudi-Arabische competitie. Al-Hilal heeft zich voor de Argentijnse superster van Paris Saint-Germain gemeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!