Transfernieuws

'FC Twente troeft Union Sint-Gilles af en pikt eerste zomertransfer op bij PEC'

'FC Twente troeft Union Sint-Gilles af en pikt eerste zomertransfer op bij PEC'

06-06-2023 14:51 Laatste update: 14:55
1

FC Twente neemt Younes Taha over van PEC Zwolle, meldt De Telegraaf. Het talent van PEC Zwolle stond onder meer in de belangstelling van Union Sint-Gilles, maar de Tukkers zijn slagvaardiger gebleken.

Volgens de ochtendkrant betaalt Twente één miljoen euro voor Taha, die afgelopen seizoen een belangrijk aandeel had in de promotie naar de Eredivisie. Naar verluidt gaat de spits een contract voor vier seizoenen tekenen in de Grolsch Vete. Later deze week volgt de medische keuring.

Met Taha verliest Zwolle opnieuw één van zijn sterkhouders. Eerder wist Feyenoord Thomas van den Belt al weg te plukken uit Overijssel. Taha is de eerste versterking van het nieuwe seizoen voor Twente, dat naast Ramiz Zerrouki naar verwachting nog wat andere spelers gaat verliezen.

Taha was in de Keuken Kampioen Divisie bijzonder productief. In 33 wedstrijden wist hij 14 keer tot scoren te komen en twee assists te geven. In Enschede moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Ricky van Wolfswinkel en mogelijk ook Manfred Ugalde. Van laatstgenoemde is niet zeker of hij nog een jaar blijft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!