Breaking news

'Paris Saint-Germain neemt rigoureus besluit en zet Galtier na één jaar opzij'

'Paris Saint-Germain neemt rigoureus besluit en zet Galtier na één jaar opzij'

06-06-2023 14:11 Laatste update: 14:20

Paris Saint-Germain gaat niet verder met Christophe Galtier als hoofdcoach. Volgens Le Parisien heeft directeur Luis Campos zijn Franse collega in de afgelopen uren op de hoogte gebracht.

In de zomer van 2022 begon Galtier bij PSG als opvolger van Mauricio Pochettino. De Franse oefenmeester beleefde een teleurstellend seizoen in Parijs. In de Champions League vloog PSG er al na één knock-out-ronde uit door Bayern München. Laat het miljardenbal nu net de competitie zijn waar de Qatarese clubleiding nu net op aast.

PSG werd wel kampioen van Frankrijk, maar het spel liet te wensen over. Met een gat van slechts één punt pakte de club de titel, dat is het kleinste gat sinds de komst van de Qatari. De clubleiding houdt Galtier dan ook verantwoordelijk voor de tegenvallende prestaties van het seizoen, waardoor hij de zevende trainer is die het schip verlaat sinds de rijke eigenaren aan de macht zijn.

Le Parisien noemt al drie mogelijke kandidaten die het stokje van Galtier over kunnen nemen. Het gaat om Julian Nagelsmann, Luis Enrique en Xabi Alonso. Opvallend genoeg noemt het Franse medium de naam van José Mourinho niet. The Special One wordt de voorbije weken ook veel aan de club gelinkt, is geheimzinnig in de media en heeft nog altijd niet uitgesproken bij AS Roma te willen blijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!