Nieuws

Zo loopt de voorbereiding van Feyenoord richting het nieuwe seizoen

Zo loopt de voorbereiding van Feyenoord richting het nieuwe seizoen

04-07-2023 13:56 Laatste update: 08-07-2023 15:05

Een groot deel van de kampioensselectie van Feyenoord geniet momenteel van de zon, maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen is alweer begonnen. De nodige trainingen, oefenwedstrijden en een trainingskamp staat op de planning. Wanneer begint Feyenoord eigenlijk aan de voorbereiding op het seizoen 2023/24 en hoe gaat deze eruit zien?

Eerste training op 4 juli

Op dinsdag 4 juli begon de selectie van Feyenoord officieel aan de voorbereiding op het seizoen 2023/24. De Rotterdammers werkten hun eerste training af op het trainingscomplex 1908 onder leiding van hoofdtrainer Arne Slot, die ondanks de nodige interesse uit Engeland van onder meer Tottenham Hotspur en Chelsea heeft verlengd in De Kuip.

Wanneer begint Feyenoord met de voorbereiding voor 2023/24 en hoe ziet deze eruit?

Vier oefenwedstrijden

Slechts vier dagen na de eerste training speelt Feyenoord al zijn eerste van vier oefenwedstrijden. Feyenoord won 8 juli van PEC Zwolle. Op woensdag 12 en zaterdag 15 juli wachten respectievelijk Hertha BSC, Club Brugge en Union Sint-Gilles. De vierde oefenwedstrijd waarvan bekend is dat de Stadionclub deze gaat spelen is die tegen Benfica. De Rotterdammers spelen op 30 juli hun traditionele openingswedstrijd in De Kuip tegen de Portugezen.

Trainingskamp

De dag nadat Feyenoord heeft geoefend tegen Union Sint-Gilles, op 17 juli, vertrekken ze op trainingskamp naar Oostenrijk. Dat is bekend terrein voor de landkampioen aangezien er een jaar geleden naar hetzelfde land werd afgereisd.

De oefenwedstrijden op een rij

8 juli om 13.00 uur: Feyenoord - PEC Zwolle 3-1
12 juli om 16.00 uur: Feyenoord - Club Brugge
15 juli om 14.00 uur: Feyenoord - Union Sint-Gilles
27 juli: Feyenoord - Villarreal 
30 juli om 16.00 uur: Feyenoord - SL Benfica

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!