Nieuws

Oranje werkt tweede training in aanloop naar Nations League af zonder Gakpo

Oranje werkt tweede training in aanloop naar Nations League af zonder Gakpo

06-06-2023 13:13

Het Nederlands elftal heeft de tweede training voor de finaleronden van de Nations League zonder Cody Gakpo afgewerkt. Ook enkele andere internationals zijn nog niet aangesloten bij de trainingen.

Volgens De Telegraaf hoeft men niets schadelijks te zoeken achter het ontbreken van Gakpo. Volgens een woordvoerder van de KNVB ontbreekt de aanvaller van Liverpool vanwege 'prettige familieomstandigheden', wat vrij vertaald als vakantie kan worden gezien.

Naast Gakpo ontbreken ook Frenkie de Jong, Nathan Aké en Denzel Dumfries. De Jong speelt op moment van schrijven een oefenwedstrijd met FC Barcelona tegen Vissel Kobe, terwijl er voor Aké en Dumfries hele andere belangen op het spel staan. Het tweetal speelt zaterdagavond tegen elkaar in de finale van de Champions League met respectievelijk Manchester City en Internazionale.

Ook Memphis Depay ontbreekt bij Oranje. De aanvaller van Atlético Madrid zal helemaal geen opwachting maken aangezien hij nog altijd herstellende is van een blessure. Dat betekent dat Oranje het zonder zijn meest waardevolle speler moet gaan doen tegen Kroatië en bij een goed resultaat daarna tegen Spanje of Italië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!