Nieuws

Goed nieuws voor Ajax: 'beschermde status' tijdens voorrondes en groepsfase EL

Goed nieuws voor Ajax: 'beschermde status' tijdens voorrondes en groepsfase EL

06-06-2023 09:54

Mocht Ajax zich via de voorrondes plaatsen voor de Europa League, dan mag het plaatsnemen in pot 1 tijdens de loting van de groepsfase. De Amsterdammers hebben een 'beschermde status' verworven door hun plaats op de coëfficiëntenlijst, meldt AjaxShowtime.

Ajax beleefde een teleurstellend seizoen zonder prijzen en eindigde op de derde plaats in de Eredivisie. Dat betekent dat de Amsterdammers de voorrondes voor de Europa League moeten gaan spelen. Mochten die play-offs succesvol worden volbracht, dan heeft Ajax een 'geplaatste status' tijdens de loting voor de groepsfase.

Dat alles komt door de UEFA-coëfficiënt (89.000) waar Ajax over beschikt. Het betekent dat de club uit de hoofdstad clubs als Liverpool (123.000), AS Roma (97.000), Villarreal (82.000), Bayer Leverkusen (72.000) en Atalanta Bergamo (55.500) in de groepsfase zal ontlopen.

Voorrondes

Tegen wie Ajax precies zal spelen in de voorrondes is nog onbekend, maar ook in dit voorportaal profiteren ze van de ‘beschermde status’. Dat betekent dat clubs als LASK Linz, Union St. Gillis, Zorya Luhansk, Aberdeen en Cukaricki Belgrado worden ontlopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!