Nieuws

'Autoriteiten uit Saudi-Arabië stellen shortlist met tien vedetten uit Europa op'

'Autoriteiten uit Saudi-Arabië stellen shortlist met tien vedetten uit Europa op'

06-06-2023 09:30

In Saudi-Arabië bestaat een lijst met tien vedetten van spelers die het Europese continent moeten verlaten voor het Aziatische. Die hebben de autoriteiten in Saudi-Arabië opgesteld, met op één pronkende Lionel Messi.

Volgens het persbureau AFP staat naast Messi ook Karim Benzema ver bovenaan de lijst. De twee wereldsterren worden beiden al even aan een Saudi-Arabische overstap gelinkt. Voor de Argentijn lonkt een avontuur bij Al-Hilal, terwijl de Fransman bij Al-Ittihad aan de slag kan. Naast het tweetal staan ook Luka Modric, Sergio Ramos, Ángel Di María, Roberto Firmino, Sergio Busquets, Jordi Alba, Hugo Lloris en N'Golo Kanté staan eveneens op de shortlist.

Mochten clubs uit Saudi-Arabië willen handelen, dan moet er wel relatief snel gehandeld gaan worden. Op 11 augustus gaat de Saudi-Arabische competitie namelijk alweer van start, waar bovenstaande spelers aan deel moeten nemen. Daar moet het PIF, het Saudische staatsfonds dat meerderheidsaandeelhouder is van vier clubs, bij gaan helpen.

De vier clubs die in handen zijn van het PIF zijn Al-Nassr, Al-Hilal, Al-Ahli en Al-Ittihad. Daarnaast heeft het staatsfonds ook in Europa al voeten in de aarde. De organisatie heeft twee jaar Newcastle United overgenomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!