Transfernieuws

Amrabat (36) licht tipje van sluier over stap voor Sofyan: 'Atlético gecharmeerd'

Amrabat (36) licht tipje van sluier over stap voor Sofyan: 'Atlético gecharmeerd'

06-06-2023 09:15

Atlético Madrid is gecharmeerd van Sofyan Amrabat, vertelt broer Nordin Amrabat. De middenvelder van Fiorentina heeft persoonlijk gezien een goed seizoen achter de rug, met het WK in Qatar met Marokko als hoogtepunt.

In de winterse transfermarkt werd de 26-jarige Amrabat nadrukkelijk in verband gebracht met FC Barcelona, maar tot een transfer kwam het toen niet. "Ik denk dat hij dat heeft laten zien tijdens het WK. Als je wedstrijden speelt tegen België, Frankrijk, Kroatië, Portugal, Spanje, en steeds een van de betere bent van het veld, dan kan je dat niveau aan", aldus broer Amrabat bij Ziggo Sport.

Die kans komt aankomende transferzomer wellicht wel voorbij. "Dat hij het aankan, heeft hij nu bewezen. Maar je moet nu de kans krijgen. Er moet ergens een plekkie vrijkomen", vervolgt Nordin, die een tipje van de sluier oplicht over een mogelijke vervolgstap van Sofyan. "Ik heb tegen hem gezegd La Liga, en daar is hij ook van overtuigd. Ik denk dat hij daar beter tot zijn recht komt met zijn kracht, snelheid en tackles. Hij heeft daar ook opties, Atlético Madrid is gecharmeerd van hem."

Marco van Basten vraagt zich nog hardop af of een stap naar Ajax of Feyenoord nog tot de mogelijkheden behoort, maar daar is de hoger mikkende Nordin stellig in. "Nee, momenteel niet. Misschien in de toekomst, maar het is nu de tijd om de stap naar de top te maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!