Nieuws

'PSV hoopt snel iets aan te kondigen, maar voert nog stevige gesprekken met Bosz'

'PSV hoopt snel iets aan te kondigen, maar voert nog stevige gesprekken met Bosz'

06-06-2023 08:13

PSV en Peter Bosz voeren 'stevige gesprekken', weet het Eindhovens Dagblad. De twee partijen zijn het vrijwel over alles eens, maar er is nog één groot euvel: de mogelijkheden op de transfermarkt.

Dat PSV en Bosz in gesprek zijn is geen geheim. De Eindhovenaren zien in de voormalig oefenmeester van onder meer Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon de ideale vervanger voor de opgestapte Ruud van Nistelrooij. Zelf staat Bosz er ook voor open om aan de slag te gaan in Eindhoven, maar dan zullen er wel goede afspraken gemaakt moeten worden voordat er 'aan het eind van deze week iets aangekondigd kan worden.'

Volgens het ED is het salaris van Bosz geen probleem en mag hij ook deels de technische staf gaan vormen, maar moeten er nog goede afspraken gemaakt worden over de vorming van de selectie. Bosz is namelijk ambitieus en heeft uitgesproken de titel te willen pakken in de Champions League in te gaan, maar daar hoort wel een 'nieuwe selectie' bij.

Het ED bespreekt een scenario waarbij bijvoorbeeld Xavi Simons vertrekt en heeft al een eerste inventarisatie gemaakt van wat er moet gebeuren. 'PSV heeft minimaal een nieuwe tweede keeper, een rechtsback, twee centrale verdedigers, twee middenvelders, een extra spits en linksbuiten nodig. Daarbij is gerekend met verwachte transfers (bijvoorbeeld van Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez), een aantal spelers die PSV zou kunnen doorselecteren (Ramalho, Mwene) en een aantal andere vertrekkers (Branthwaite, Silva, Hazard). 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!