Nieuws

'Ajax geeft Michael van Praag 'een gigantisch' belangrijke bestuurlijke taak'

'Ajax geeft Michael van Praag 'een gigantisch' belangrijke bestuurlijke taak'

06-06-2023 07:54

Michael van Praag heeft een opdracht gekregen van Ajax. Volgens De Telegraaf gaat de voorzitter een nieuwe bestuursraad vormen in Amsterdam.

Onlangs kondigde de volledige bestuursraad van Ajax aan op te stappen. Dat had alles te maken met het voorstel om verschillende pionnen binnen de raad met een financiële beloning te compenseren. De bestuurlijke leegte zal weer moeten worden opgevuld en aan Van Praag de taak om hier voor te zorgen.

Zaakwaarnemer Rob Jansen luidde eerder al de noodklok omdat 'het erfgoed van Johan Cruijff is begraven', maar ziet voor Van Praag nu een kans. "Michael heeft een gigantisch belangrijke taak. Ik hoop dat hij in deze rol kritisch kijkt. Dit is een kans om de club Ajax genadeloos hard schoon te vegen. Michael is een buitengewoon sympathieke en capabele man, maar moet dat loyale en empathische even van zich af zetten. Kies geen aardige, maar de juiste mensen."

Jansen zet daarna alvast zelf de Amsterdamse poppetjes op de juiste plaats. "In mijn ogen zou Frank Rijkaard de ideale rvc-voorzitter zijn en Marco van Basten de perfecte commissaris technische zaken. Maak Jordi Cruijff technisch directeur en Dennis Bergkamp hoofd opleidingen en laat Winston Bogarde daarin met zijn mentaliteit een belangrijke rol spelen. Met deze rugdekking zou Heitinga prima de Ajax-trainer kunnen zijn. Dit is een goed stel, hoor. Welke échte Ajacied zou dit nou niet toejuichen?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!