Transfernieuws

'Benfica wil clubs voor zijn en is bereid om transferrecord te breken voor Kökcü'

'Benfica wil clubs voor zijn en is bereid om transferrecord te breken voor Kökcü'

06-06-2023 07:23

Benfica is bereid om diep in de buidel te tasten voor Orkun Kökcü. Volgens 1908 wil de Portugese landskampioen het uitgaande transferrecord van Feyenoord verbreken.

Dat Benfica van Kökcü gecharmeerd is, is niet nieuw. Roger Schmidt, de trainer van de club uit Lissabon, heeft de middenvelder van Feyenoord al langer in het vizier en heeft daarnaast goede ervaringen met voormalig spelers van de Rotterdamse club. Fredrik Aursnes kwam Benfica afgelopen zomer al versterken.

Volgens 1908 wil Benfica nu doorpakken om clubs als Liverpool voor te zijn en is het bereid om het transferrecord te breken. De Portugezen hebben zo’n dertig miljoen euro over voor Kökcü, terwijl Feyenoord met veertig miljoen een stuk hoger mikt. Mochten de twee clubs het niet eens worden over de transfersom, dan is een deal alsnog niet uitgesloten. De Stadionclub mikt dan op een flink doorverkooppercentage.

Benfica wacht op de beslissing van Kökcü en 'als het zo ver komt, zullen de Portugezen op zeer korte termijn doorpakken om de deal rond te maken', klinkt het. Het huidige transferrecord staat op naam van Luis Sinisterra. De Colombiaan verkaste afgelopen zomer voor 25 miljoen euro naar Leeds United.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!