Nieuws

'Het is zorgelijk wat er bij Ajax aan de hand is, de toekomst staat op het spel'

'Het is zorgelijk wat er bij Ajax aan de hand is, de toekomst staat op het spel'

06-06-2023 06:51

Rob Jansen kijkt met grote verbazing naar wat er momenteel allemaal op bestuurlijk niveau gebeurt binnen Ajax. De zaakwaarnemer kan maar één conclusie trekken: het erfgoed van Johan Cruijff is dood en begraven.

Met Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Marc Overmars, Edwin van der Sar, Danny Blind, Frank de Boer, Winston Bogarde, Michael Reiziger, Gerald Vanenburg, Said Ouaali en John Heitinga zijn er de voorbije jaren een hoop bestuurders met Ajax-dna vertrokken. Het is stuitend volgens Jansen.

"Opstappen of weggestuurd worden – hoe onterecht ook – hoort er in de keiharde voetbalwereld bij, maar het gaat mij om de manier waarop én om de tendens", begint Jansen in gesprek met De Telegraaf. De zaakwaarnemer trekt zijn conclusies. "Het erfgoed van Johan Cruijff is met het vertrek van Van der Sar en Heitinga nu echt begraven. Het is nu klaar."

"De échte voetbalmensen binnen een club – en dat hoeven niet per se oud-voetballers te zijn, maar wél mensen die het dna hebben – worden langzamerhand aan de zijkant geparkeerd", vervolgt Jansen, die de lange termijn-problemen toe ziet nemen. "Het is zorgelijk wat er bij Ajax aan de hand is, want de toekomst van de club staat op het spel."

"De voetballers en anderen met Ajax-dna, die de club de laatste tien jaar weer successen hebben bezorgd, zijn inmiddels opgegeten door de corporate-jongens en -meiden, de zakenmensen van buiten de sport. Wat er nu aan de hand is, is in de geschiedenis van Ajax nog niet voorgekomen", besluit de Wassenaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!