Álvarez heeft zijn 'geluk gevonden' bij Ajax: 'Dan had ik hier niet meer gespeeld'

Álvarez heeft zijn 'geluk gevonden' bij Ajax: 'Dan had ik hier niet meer gespeeld'

19 januari - 10:21 Laatste update: 10:59
Eredivisie 0 Reacties

Edson Álvarez kon afgelopen zomer overstappen naar Stade Rennes, maar besloot in Amsterdam te blijven. De Mexicaan, die inmiddels een vaste waarde is in het elftal van Erik ten Hag, stelt dat zijn loopbaan heel anders had kunnen lopen.

Zijn eerste jaar bij Ajax was een roerig jaar. De middenvelder moest het voornamelijk doen met invalbeurten, terwijl hij niet met zijn gezin herenigd kon worden in Amsterdam. "Als die interesse een jaar eerder was gekomen, had ik niet meer bij Ajax gespeeld, denk ik", is hij eerlijk in gesprek met Voetbal International. "Zo zie je maar weer hoe bepaalde zaken in het voetbal kunnen lopen. Ik heb hier echt mijn geluk gevonden en daardoor stond ik afgelopen zomer ook helemaal niet open voor een vertrek."

In oktober heeft El Machín zijn contract bij Ajax tot medio 2025 verlengd. "Mijn contractverlenging deed me veel, ook de manier waarop. Eind oktober organiseerde de club een training in het stadion en mochten supporters die bijwonen, als waardering voor hun steun tijdens de coronaperiode. Ik wist dat ik na afloop op het veld mijn nieuwe contract zou ondertekenen, maar de club had ook mijn familie uitgenodigd."

Die actie ontroerde Álvarez. "Zag ik hen opeens aan komen lopen, mijn dochtertje voor het eerst rennend op het veld van de Johan Cruijff Arena. Bijzonder. Mijn familie is alles voor me, ze zijn mijn drijfveer", zegt hij, waarna hij terugblikt op zijn beginfase in Nederland. "In mijn eerste periode bij Ajax was alles nieuw, ver van huis, en ik mocht mijn vrouw en pasgeboren dochter door de regelgeving hier niet dagelijks bij me hebben. Dat viel me heel erg zwaar, maar gelukkig ligt die tijd achter ons en hebben we het goed als gezin in Nederland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie