Nieuws

Blind en nieuwkomer Reijnders vallen af voor de definitieve selectie van Oranje

Blind en nieuwkomer Reijnders vallen af voor de definitieve selectie van Oranje

05-06-2023 22:07 Laatste update: 22:15

Daley Blind en Tijjani Reijnders zijn afgevallen voor de definitieve selectie van Oranje. Het tweetal zal niet deelnemen aan de eindronde van de Nations League.

Bondscoach Ronald Koeman maakt dat nieuws maandagavond bekend. Oranje zal met een 23-koppige selectie toeleven naar de halve finale van de Nations League en dus moesten er nog twee spelers afvallen. Reijnders mocht zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal, maar zal zijn debuut moeten uitstellen. Ook routinier Blind kreeg de vervelende boodschap te horen.

Het tweetal zal nog niet direct naar huis vertrekken. 'Omdat het aan het einde van het seizoen lastig is spelers last minute op te roepen, blijven Blind en Reijnders tot en met de wedstrijd tegen Kroatië bij de groep', laat de KNVB weten. 'In geval van (een) ernstige blessure(s) of ziekte kunnen spelers uit de definitieve selectie, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de UEFA, namelijk nog worden vervangen tot vóór de eerste wedstrijd.'

Eerder werd al duidelijk dat Memphis Depay wegens een blessure zal ontbreken. De aanvalsleider kampt al het hele seizoen met klachten en is ook niet op tijd fit voor de eindronde. Hij zal zich in Madrid gaan klaarmaken voor het nieuwe seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!