Exclusive

Wie is Antef Tsoungui, het door Feyenoord begeerde talent van Brighton?

Wie is Antef Tsoungui, het door Feyenoord begeerde talent van Brighton?

12-06-2023 13:26 Laatste update: 13:26

Feyenoord heeft volgens 1908 een principeakkoord bereikt met Antef Tsoungui. De twintigjarige Belgische verdediger lijkt spoedig zijn handtekening te zetten onder een meerjarig contract. Wie is dit nieuwe transferdoelwit van Feyenoord eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

Tsoungui werd geboren op 30 december 2002 in Brussel. Met zijn Kameroense vader en Italiaanse moeder verhuist hij op vijfjarige leeftijd naar Engeland, waar hij in 2018 aansluit in de jeugdopleiding van Chelsea. Bij The Blues zit een doorbraak er niet in voor Tsoungui en dus kiest de jonge Belg in 2020 voor een vertrek uit Londen. Hij kiest in het coronajaar voor een overstap naar Brighton & Hove Albion.

Debuut voor Brighton

De op dat moment 18-jarige centrale verdediger speelt zijn wedstrijden in de beloftenploeg van Brighton. Een jaar na zijn komst maakt Tsoungui zijn debuut in het eerste elftal van The Seagulls. In het League Cup-duel met Cardiff City geeft manager Graham Potter hem een basisplaats. Brighton wint de wedstrijd met 0-2 en Tsoungui speelt de hele wedstrijd mee.

Mislukte verhuurperiode bij Lommel SK

Om ervaring op te doen leent Brighton in januari 2023 de verdediger uit aan het Belgische Lommel SK, dat actief is op het tweede niveau. De verhuurperiode loopt uit op een mislukking, want na anderhalve maand wordt de deal beëindigd. De reden hiervan wordt nooit helemaal kenbaar gemaakt. Tsoungui keert terug naar Brighton en sluit weer aan bij de onder-21 ploeg.

Transfervrij naar Feyenoord

Nu kan de twintigjarige Belg de overstap maken naar Feyenoord. De Rotterdammers hopen Tsoungui transfervrij over te nemen en direct uit te lenen aan FC Dordrecht. Volgens 1908 heeft Feyenoord al een principeakkoord bereikt met de centrale verdediger en dus zal er spoedig duidelijkheid komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!