Transfernieuws

Update: Brighton maakt deal wereldkundig, Belg (20) tekent contract bij Feyenoord

Update: Brighton maakt deal wereldkundig, Belg (20) tekent contract bij Feyenoord

12-06-2023 13:25 Laatste update: 13:38

Feyenoord heeft volgens 1908 een principeakkoord bereikt met Antef Tsoungui. De 20-jarige Belgische verdediger komt op korte termijn naar Rotterdam om zijn contract te ondertekenen. De Stadionclub neemt hem transfervrij over van Brighton & Hove Albion.

Feyenoord heeft al enige tijd een oogje op Tsoungui. In oktober zagen scouts hem spelen tijdens een duel tussen de Onder 21-elftallen van beide clubs. Brighton hield in die wedstrijd, die in een 2-0 zege voor de Engelsen eindigde, mede dankzij het uitstekende optreden van Tsoungui haar doel schoon.

Het afgelopen halfjaar werd hij nog door The Seagulls verhuurd aan Lommel SK, uit zijn vaderland. Die samenwerking is ondertussen tot een einde gekomen. De Belgische club communiceerde dat de verdediger zijn carrière elders wilde voorzetten. Feyenoord lijkt daarom transfervrij toe te slaan. Hij zou echter eerst op termijn worden uitgeleend aan FC Dordrecht, waar hij zich in de kijker kan spelen voor Feyenoord 1. Ingewijden stellen dat Tsoungui qua potentie al bij de beste verdedigers van de Keuken Kampioen Divisie behoort.

Update: Brighton & Hove Albion ziet Antef Tsoungui definitief naar Feyenoord vertrekken. De verdediger heeft een contract getekend voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar. "Het spreekt voor zich dat ik erg trots ben om bij een club te mogen tekenen die een prachtige historie bezit, in een geweldig stadion speelt en uitzinnige supporters heeft. Ik wil het nieuwe seizoen zo veel mogelijk wedstrijden spelen en aan iedereen laten zien wat ik in huis heb", aldus Tsongui op de clubsite van de Rotterdammers. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!