Nieuws

'Mislintat gaat aan Heitinga voorbij qua assistentrol, gesprekken waren vervelend'

'Mislintat gaat aan Heitinga voorbij qua assistentrol, gesprekken waren vervelend'

05-06-2023 19:08

Het gesprek dat Ajax-directeur Sven Mislintat met John Heitinga heeft gevoerd over zijn vertrek, verliep volgens De Telegraaf 'behoorlijk slecht'. De Duitser stelde zelf dat het professioneel was verlopen, maar daarover komen nu dus andere geluiden naar buiten.

Ajax-watcher Mike Verweij gaat er tijdens de Kick-offpodcast van de krant op in. Volgens hem ging het er lang niet zo mild aan toe als Mislintat doet beweren. "Waar Mislintat zei dat het een heel professioneel en respectvol gesprek is geweest, daar zegt morgen iemand in de krant over dat hij een hele andere lezing heeft. Het schijnt een behoorlijk vervelend gesprek te zijn geweest."

Zoals bekend nam Heitinga begin 2023 het stokje als hoofdtrainer van Ajax over van de ontslagen Alfred Schreuder. Onder Heitinga's leiding werden de Amsterdammers teleurstellend derde in de Eredivisie. Mislintat besloot om niet verder te gaan met de voormalig verdediger, maar een andere taak ligt contractueel gezien nog wel in het verschiet. Verweij zet daar echter vraagtekens bij.

"Er staat in zijn contract dat hij ook de komende twee seizoenen in ieder geval de eerste assistent zou zijn bij Ajax, maar daar gaat Mislintat aan voorbij", zo stelt de journalist. "Dat zou dus nog weleens een staartje kunnen krijgen."

Er wordt tenslotte ook nog gesproken over de mogelijke invulling van de vrijgekomen vacature. Kjetil Knutsen, huidig trainer van Bodø/Glimt, zou één van de topkandidaten zijn. "Er wordt gesproken en ik denk dat hij bij Ajax op poleposition ligt", aldus Verweij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!