Nieuws

'Tottenham heeft eindelijk beet: Celtic-coach tekent contract in Londen'

'Tottenham heeft eindelijk beet: Celtic-coach tekent contract in Londen'

05-06-2023 18:55

Volgens diverse Engelse media heeft Tottenham Hotspur eindelijk een nieuwe trainer gevonden. Ange Postecoglou komt over van Celtic en wordt de opvolger van interim-coach Ryan Mason.

Zodoende komt er een einde aan een lange zoektocht die de Spurs moesten voeren. Op 26 maart nam Antonio Conte afscheid van de club, waardoor in eerste instantie assistent Christian Stellini voor de groep werd gezet. Ook hij kon de Londense clubleiding niet overtuigen, waardoor ze doorschakelden naar de 31-jarige Ryan Mason. De voormalig speler maakte het seizoen wél af.

In de tussentijd was voorzitter Daniel Levy al hard bezig met het zoeken naar een nieuwe hoofdcoach. De namen van Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, Luis Enrique en ook Arne Slot passeerden de revue, maar allen hapten niet toe.

Postecoglou, de 57-jarige Griekse Australiër die sinds 2021 aan het roer staat bij Celtic, doet dat naar alle waarschijnlijkheid dus wel. In Schotland werd hij tweemaal landskampioen en won hij ook twee keer de League Cup. Dit seizoen pakten de groenhemden onder zijn leiding zelfs de treble. Tussen 2013 en 2017 was Postecoglou bondscoach van Australië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!