Nieuws

Welke clubs hebben zich al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League?

Welke clubs hebben zich al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League?

05-06-2023 18:40

In vrijwel iedere Europese competitie is de eindbalans opgemaakt, waardoor ook de plekken voor de Europese toernooien zijn verdeeld. Welke clubs hebben zich tot nu geplaatst voor de groepsfase van de Champions League? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

In de meeste landen, waaronder Nederland, heeft de kampioen meteen recht op een directe ticket voor de groepsfase van het miljardenbal. Feyenoord mag zich voor het eerst sinds 2017/2018 weer bij de grootste clubs van Europa voegen. In Spanje, Engeland, Italië en Duitsland plaatsen de nummers één tot en met vier zich automatisch. Dat levert tot dusver het volgende rijtje op.

Engeland (4): Manchester City, Arsenal, Manchester United, Newcastle United
Spanje (4): FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Real Sociedad
Duitsland (4): Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Union Berlin
Italië (4): Napoli, Lazio, Internazionale, AC Milan
Portugal (2): Benfica, FC Porto
Frankrijk (2): Paris Saint-Germain, RC Lens
Nederland: Feyenoord
Oostenrijk: RB Salzburg
Schotland: Celtic
Servië: Rode Ster Belgrado
Oekraïne: Shakhtar Donetsk

Royal Antwerp en Young Boys werden kampioen in België en Zwitserland. Zij plaatsten zich als enige twee ploegen rechtstreeks voor de play-offs. PSV werd tweede in Nederland en maakt, net als een scala aan andere internationale clubs, kans op de groepfase. De Eindhovenaren stromen in de derde kwalificatieronde in, wat betekent dat ze er twee moeten overleven. De loting voor de groepfase wordt verricht op 31 augustus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!