Nieuws

Stormachtige ontwikkeling beloond: 17-jarige Hato wint Abdelhak Nouri Trofee

Stormachtige ontwikkeling beloond: 17-jarige Hato wint Abdelhak Nouri Trofee

05-06-2023 18:18

Jorrel Hato heeft de Abdelhak Nouri Trofee gewonnen, de prijs voor beste speler uit de Ajax-jeugdopleiding van het afgelopen seizoen. De 17-jarige vleugelverdediger nam hem maandag op Sportpark de Toekomst in ontvangst.

Dat meldt Ajax op haar eigen website. Hato is daarmee de opvolger van Charlie Setford, die hem vorig seizoen won. De ontwikkeling van Hato gaat als een sneltrein. De multi-inzetbare stopper maakte op 4 november pas zijn debuut voor Jong Ajax, onder toenmalig coach John Heitinga.

Twee maanden later volgde al zijn eerste optreden in het eerste, in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Bovendien kwam Hato in het afgelopen seizoen ook nog in actie voor Ajax O18 en Ajax O17. Sinds de thuiswedstrijd tegen FC Emmen van 16 april is hij basisspeler bij de Amsterdammers.

Hato komt zodoende in een illuster rijtje terecht. De Abdelhak Nouri Trofee, die voorheen was vernoemd naar Sjaak Swart, werd in het verleden al eens gewonnen door onder meer Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Christian Eriksen, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Ryan Gravenberch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!