Nieuws

Zestal Jong Oranje-spelers traint met Nederlands elftal, ook Noppert meldt zich

Zestal Jong Oranje-spelers traint met Nederlands elftal, ook Noppert meldt zich

05-06-2023 18:08 Laatste update: 19:25

Zes spelers van Jong Oranje hebben maandagmiddag meegetraind met het Nederlands elftal. De mannen van bondscoach Ronald Koeman kwamen voor het eerst bij elkaar richting de Final Four van de Nations League, maar er ontbraken nog een aantal belangrijke namen.

Daarom mochten Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber, Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar hun tijdelijke opwachting maken. Sommige Oranje-klanten moeten in de komende week nog uitkomen voor hun club. Zo staan Denzel Dumfries (Internazionale) en Nathan Aké (Manchester City) komende zaterdag bijvoorbeeld tegenover elkaar in de finale van de Champions League.

Andries Noppert was één van de 26 genodigden voor Oranje en speelde zondag nog in de halve finales van de play-offs tegen FC Twente, maar was ook gewoon van de partij. De doelman meldde zich samen met Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Daley Blind, Sven Botman, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Donyell Malen, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Jurriën Timber, Joey Veerman en Mats Wieffer.

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 14 juni in De Kuip de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Mocht die wedstrijd gewonnen worden, dan wacht op zondag 18 juni de finale. Een nederlaag betekent een troostfinale in De Grolsch Veste.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!