Nieuws

Nieuwe trainersklus voor De Boer: voormalig bondscoach vertrekt naar de VAE

Nieuwe trainersklus voor De Boer: voormalig bondscoach vertrekt naar de VAE

05-06-2023 17:51 Laatste update: 17:53

Frank de Boer is de nieuwe trainer van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat maakt de club maandagmiddag bekend via haar officiële kanalen. De voormalig bondscoach wordt de opvolger van Marcel Keizer, die na het afgelopen seizoen vertrok.

De Boer zit al enige tijd zonder een voetbalklus. Na zijn mislukte periode als eindverantwoordelijke bij Oranje in 2021, ging hij niet meer aan de bak. Het Nederlands elftal werd onder zijn leiding door Tsjechië uitgeschakeld in de achtste finales van EURO 2020.

De Boer was eerder werkzaam bij Ajax, waarmee hij vier keer kampioen van Nederland werd. Daarna volgden periodes bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United.

Al-Jazira werd in het afgelopen seizoen vierde in de nationale competitie en heeft in de loop er tijd al een behoorlijk aantal Nederlandse trainers versleten. Naast De Boer en Keizer gingen in het verleden ook Lex Schoenmaker, Chris Dekker, Rinus Israël, Jan Versleijen, André Wetsel, Sef Vergoossen, Henk ten Cate, Jurgen Streppel en Damiën Hertog er aan de slag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!