Nieuws

Yilmaz vertrekt niet alleen bij Fortuna, maar stopt ook per direct als voetballer

Yilmaz vertrekt niet alleen bij Fortuna, maar stopt ook per direct als voetballer

05-06-2023 16:59

In navolging van Zlatan Ibrahimiovic heeft ook Burak Yilmaz afscheid genomen van het voetbal. Dat heeft de Turkse spits op een persconferentie bekendgemaakt.

Dat Yilmaz zou vetrekken bij zijn laatste club Fortuna Sittard was bekend, maar dat hij definitief zou stoppen is nieuw. Eén jaar geleden werd de spits met veel bombarie naar Limburg gehaald, waar hij een vijfjarig contract tekende. Hij kwam in totaal negen keer tot scoren, maar tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen was hij niet meer aanwezig.

Yilmaz kondigde zijn afscheid in Sittard al aan en liet daarbij weten later meer duiding aan zijn besluit te geven. Die is nu gekomen, op een persconferentie. "Ik wilde op dezelfde manier als Ibrahimovic afscheid nemen, in een stadion, maar het mocht niet zo zijn", zegt hij. "Ik wilde ook niet via internet mijn pensioen aankondigen, ik wil jullie in de ogen aankijken. Op deze manier wil ik aankondigen dat ik mijn carrière beëindig."

Nadat Yilmaz het grote nieuws heeft gebracht, komt hij terug op zijn periode bij Fortuna. "Ik ging daarheen in verband met een nieuw project bij de club. Tijdens de laatste gesprekken beseften we dat dit er niet zou komen. Toen besloten we uit elkaar te gaan. Dat is alles", aldus Yilmaz. De geruchten gaan dat de Turk aan de slag gaat als assistent-bondscoach bij Turkije.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!